Beléptetõ rendszerek

A beléptető rendszerek elsõdleges feladata, hogy a védett területen  szabályozni tudják a mozgást, védjenek az illetéktelen belépésektől, illetve a szükséges mértékű kontrolt tudják biztosítani a személy- és gépjárműforgalom felett. Ezáltal lehetővé váljon a személyek mozgásának, illetve tartózkodási helyének meghatározása. Valamint  kombinálva egy nyilvántartó programmal, követni lehessen, hogy mikor mennyi időt töltenek el bizonyos helyeken. 

A beléptető rendszereknek több fajtájának a telepítését is vállalja cégünk:

-Proximity kártyás beléptető

-PIN kódos beléptető

-Parkoló rendszerrel kombinált sorompós beléptető

-Integrált beléptető- és munkaidő nyilvántartó rendszer

-Biometrikus eszközökkel kombinált rendszer

Több féle elvárás közül a legmegfelelőbbet kell kiválasztani, ami a feladattal támasztott igények leginkább megfelel. Amennyiben csak egy egyszerű helységbe való bejutásnak korlátozása a cél és nincs szükség ennek naplózására, akkor az önálló, felügyelet nélküli megoldás a javasolt. Viszont ha már tudni is szeretnénk, hogy ki és mikor lépet be az ajtón, akkor naplózott rendszerre van szükség. Ennek értelmében a beléptetõket két főbb csoportba foglalhatjuk:

Autonóm, azaz önálló üzemű - A rendszer önállóan mûködik és nem is igényel állandó számítógépes kapcsolatot, valamint személyi felügyeletet. Az események csak a berendezés memóriájában kerülnek rögzítésre. Utólag a történések csak ideiglenes számítógépes kapcsolat létrehozásával vizsgálhatóak. Egyszerûbb típusokban ahol nem szempont a naplózás nem kerülnek tárolásra a belépési események.


Naplózott, azaz felügyelt üzemű - A rendszer állandó számítógépes kapcsolattal rendelkezik. Saját mûködtető programmal vezérli a rendszert. A kártyák és jogosultságok felprogramozása a számítógépen futó program segítségével történik. Fontos, hogy az on-line rendszerekben az adatok naplózása megtörténik, akkor az adatok exportálhatók legyenek más alkalmazások számára.