Vezeték nélküli riasztó rendszer


Ricochet    

Vannak olyan körülmények, amelyek a vezeték nélküli riasztó rendszerek használatát teszik szükségesé. Gyakorlat szerint ezek a már meglévő kész házak, lakások vagy egyéb olyan objektumok, ahol nem gondoltak a biztonságtechnikára az építkezés, vagy felújítás során. Ebben az esetben két lehetőség nyílik, vagy vezetékes riasztó rendszer kerül kialakításra (ebben az esetben gondolni kell az ezzel járó kellemetlenségekre, olyan mint vésés és más bontási munkálatok, festés helyreállítás vagy külső kábelcsatornában történő vezetékezés) illetve a vezeték nélküli megoldás. Az ügyfelek gyakorta ezek a nem kívánt problémák miatt halasztják el a biztonsági rendszerek beszereltetését. A vezeték nélküli rendszerek mobilitása sok egyéb felhasználási területet kínál. Építkezések, vagy folyamatosan változó környezet ideiglenes védelme. Műemlékek, hétvégi házak, garázsok... sorolhatnánk a véget nem érő példákat.  Ebben a problémában szeretne cégünk segítséget nyújtani a rádiós rendszerek ajánlásával.

A vezeték nélküli riasztó rendszer a megoldás!

Az általunk javasolt Jablotron vezeték nélküli rendszer teljeskörű védelmet nyújt értékeinek kombinálva a korszerű otthonautomatizálási feladatokkal. Sajnos a vagyonvédelmi piacon kapható gyengébb minőségű termékek valamint az előítéletek a vezeték nélküli rendszerekkel szemben kialakítottak egy hamis képet ezekről a megoldásokról. Régen a vezeték nélküli betörésjelző rendszereket nem tartották eléggé megbízhatónak és úgy találták, hogy nem nehéz hatástalanítani azokat. A Jablotron által gyártott vezeték nélküli betörésjelző rendszereket a régebbi koncepció alapján nagymértékben továbbfejlesztették, aminek köszönhetően ugyanolyan megbízhatóak, mint egyes riasztórendszerek vezetékes változata. Az évek múlásával az árkülönbség a kétféle típus között nagymértékben csökkent.

A riasztórendszer perifériái rádiófrekvenciás kapcsolaton keresztül állnak összeköttetésben egymással. Külön belső tápellátással rendelkeznek, így nem igényelnek vezetékezést felszerelésük folyamán. Az eszközök működési frekvenciája a vagyonvédelmi eszközökre fenntartott 868MHz vagy az általános 433Mhz. Az eszközökben található elemek élettartama megközelítőleg 1~1,5év.